Hallo,

Mijn naam is Saskia Doornbos. Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben wij 2 kinderen Lars (2000) en Tessa (2003). Na 18 jaar met veel plezier in de reiswereld te hebben gewerkt en les te hebben gegeven op het ROC Zeeland, heb ik besloten om iets heel anders te gaan doen.

Ik heb ervoor gekozen dat te doen waar mijn hart naar uitgaat: kinderen bij mij thuis opvangen en ze daar een leuke en mooie tijd bezorgen. Ik vind het altijd heerlijk om kinderen om me heen te hebben. Daarom heb ik de keuze gemaakt om gastouder te worden en ben ik op 1 februari 2010 gestart met Kinderopvang De Kleine Prins in Middelburg. Eerst heb ik de benodigde diploma’s behaald en nu ik sta ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang.

Kinderopvang De Kleine Prins is een kleinschalige opvang in een rustige, huiselijke omgeving voor kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar. Er worden maximaal 5 kinderen tegelijk opgevangen.

Ik streef er naar een zo leuk mogelijke opvang te bieden, waar ieder kind lekker zichzelf kan zijn, kan omgaan met andere kinderen en zich kan ontwikkelen. In een huiselijke kring, maar wel met vaste rituelen. Bij De Kleine Prins is er binnen en buiten genoeg ruimte om heerlijk te spelen. Voor de kinderen die na al dat spelen moe zijn heb ik genoeg bedjes om even te slapen.

We spelen graag in de afgesloten tuin, hier spelen we o.a. met fietsjes, in de zandbak en bij mooi weer kliederen we met water en zand. De kinderen krijgen bij mij veel vrijheid om dingen uit te vinden, te ontdekken. Dus ook waar hun en mijn grenzen liggen. Als ze bij hun ontdekkingstocht vies worden is dit voor mij geen probleem. Wij vinden het altijd leuk om naar de peutermorgen in speeltuin “De Souburgt” te gaan, op de fiets of de auto zijn we hier zo. Maar een wandeling naar de eendjes of kinderboerderij is ook altijd een feest.

Ik hou ervan om met de kinderen te knutselen, knippen, plakken, veel verven, maar ook lekker bakken. Hierbij houd ik rekening met de feestdagen en de seizoenen. En als er een papa of mama jarig is, knutselen we voor hen natuurlijk iets moois. Het doel is om de kinderen te laten kennismaken met de materialen en mogelijkheden. Ik werk met het VVE programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie) Kiki. Elke maand werk ik met een ander thema.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over De Kleine Prins, daarom nodig ik u graag uit om met uw prinsje of prinsesje langs te komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprekje

Neem ook eens een kijkje op mijn website: De Kleine Prins

Groetjes, Saskia