Onze peutergroep is gestart in februari 2018. Dit houdt in dat er voor de bestaande groep kinderen een apart peutermoment komt (dus geen kinderen van buitenaf). We geven dit vorm door hen in de ochtend een paar uurtjes apart te nemen en hen gericht activiteiten aan te bieden als voorbereiding op de basisschool.

Elke dag zal er 1 pedagogisch medewerker met een klein groepje kinderen van 3 jaar naar het aparte peuterlokaal gaan. Het peuterklasje heet ‘De 3Hoek’ en vindt plaats van 9.30 uur tot 11.30 uur. De kinderen beginnen op een stoeltje met een vast welkomstritueel (iets vertellen, liedje zingen). Daar drinken ze iets en eten samen fruit. Vervolgens zal er een activiteit of speelmoment worden aangeboden waarin kinderen leren wachten, concentreren, omgaan met moeilijke spelletjes, gericht samen spelen, dingen onthouden, gebruik maken van de fijne motoriek enz. Er worden gerichte werkbladen aangeboden. Na de activiteit ruimen we samen alles op en gaan vrij buiten spelen of een buitenactiviteit doen.

Het open lokaal is gezellig ingericht en speciaal voor peuters. Zij worden klaargestoomd om vol zelfvertrouwen naar de basisschool te gaan.

Neemt u gerust eens in een kijkje in ons Peuterlokaal.